Wanneer je een reparatie aan je auto wilt laten doen, dan wil je natuurlijk niet dat er heel veel geld mee gemoeid is. Als je bijvoorbeeld een accubak wilt laten vervangen, dan is het erg belangrijk dat je er eentje op de kop weer te tikken die goed is en niet al te duur. Je kunt dit bereiken door verschillende paden te bewandelen. We gaan er vandaag in deze blog 3 met jou doornemen. Lees snel verder. O trouwens, we hebben nog veel meer interessante blogs voor je die zou kunnen lezen dus hou deze site goed in de gaten. 

Schadeautobedrijf maakt besparen mogelijk

Er bestaan bedrijven die schadeauto’s verkopen of onderdelen hieruit. Hoe dit precies in elkaar zit willen we even uiteenzetten. Je moet je het volgende bij voorstellen: een bedrijf koopt bij een verzekeringsmaatschappij schadeauto’s op en kan deze doorverkopen aan particulieren. Ze hebben dan grofweg twee categorieën: auto’s die naar een kleine reparatie de weg op kunnen en auto’s waarbij dit niet kan. Deze laatste categorie is goed bruikbaar voor de auto-onderdelen die erin te vinden zijn. Wanneer je een reparatie moet laten doen bij een garage, dan is het erg fijn om te zien dat je ook geld kunt besparen wanneer je zelf aan de slag gaat om onderdelen op te snorren. 

Normaal gesproken gaat een garage de onderdelen nieuwe bestellen, maar als jij ze via een schadeautobedrijf kunt bemachtigen, dan gaat het over onderdelen die nog helemaal prima zijn, dan is het een goed idee om ze bij dit bedrijf aan te schaffen voor je reparatie, dat is namelijk goedkoper. We raden je broekhuis-autos.nl aan als goede partij voor schadeauto´s en onderdelen. 

Marktplaats is ook handig om te besparen

Veel mensen hebben Marktplaats al in hun wekelijkse routine staan om tweedehands spullen te kopen. Ook zijn er aanbieders van nieuwe spullen te vinden. Auto-onderdelen kun jij ook makkelijk vinden daar: het is eenvoudig te filteren op wat je nodig hebt. Wanneer je een klassieke Italiaanse auto rijdt, dan is het vaak makkelijker om via Marktplaats aan onderdelen te komen, die bijvoorbeeld tweedehands zijn of door hele kleine producenten gemaakt worden ten behoeve van de club enthousiastelingen die nog in deze oldtimers rijdt, dan wanneer je ze nieuw zou proberen te kopen.

De autosloperij als bron van tweedehands onderdelen 

Je kunt natuurlijk ook gaan na de aloude autosloperij om daar tweedehands onderdelen op te snorren die gebruikt kunnen worden in de reparatie van je tweedehands Italiaanse auto. Tweedehands of derdehands auto’s is ook precies de doelgroep van de autosloperij als het gaat over de afzetmarkt voor de onderdelen die ze verkopen. We raden het je aan om juist hier ook vooral onderdelen te kopen voor je tweedehands of derdehands auto om geld te besparen. Check altijd wel even goed wat de kwaliteit is van de onderdelen. Het beste is dat je je eerst op een specifiek onderdeel inleest voordat je naar de autosloperij gaat. Dan kun je wat beter beoordelen wat de staat is van een onderdeel dat je er vindt.

Pin It on Pinterest