Italië het land van de pizza en pasta, maar toch ook wel een beetje van de auto’s. Met merken zoals Ferrari, Lamborghini, Maserati maar ook Fiat en Alfa Romeo heeft Italië heel wat grote namen op zijn lijstje staan. Wat is het verschil met een standaard Italiaanse auto en de standaard Zweedse Volvo met veilige Volvo onderdelen? 

De Italiaanse auto 

De standaard SUV die we het best kunnen vergelijken met een Volvo is de Alfa Romeo Stelvio. Deze auto kent verschillende opties zoals een benzinemotor of dieselmotor. De auto heeft energie label F wat betekent dat de auto minder goed is voor het milieu. Verder beschikt het voertuig aan alle veilige onderdelen zoals airbags, gordels, cruise control, regensensors en een anti-blokkeer remsysteem. 

Awards voor de Stelvio 

Verder is de Stelvio een sportieve SUV die ook nog eens goed geprijsd is. Ook van binnen is de Stelvio ruim en kan dus prima gebruikt worden als gezinsauto. De auto heeft daarom ook zeker al wat awards weten te winnen. Zoals in 2017 de ‘Beste Super-SUV’ in de Verenigde Arabische Emiraten en in 2019 als ‘beste auto’ door Auto Motor und Sport in Duitsland. 

De Zweedse Volvo en Volvo onderdelen

De Stelvio is goed te vergelijken met de XC60 SUV van Volvo. Het Zweedse automerk staat bekend om veiligheid en rij-comfort. Een van de Volvo onderdelen zijn de opblaasgordijnen dit systeem helpt te voorkomen dat de inzittende bij een ongeluk het hoofd tegen de binnenkant van het voertuig stoten. Ook heeft de Volvo een safety mode, dit is een veiligheidsfunctie die geactiveerd wordt tijdens een ongeluk wanneer de Volvo-onderdelen mogelijk zijn beschadigd. De fabrikant waarschuwt dan ook om nooit zelf de auto proberen te repareren of de elektronische Volvo-onderdelen te resetten nadat de safety mode ingeschakeld is geweest. 

De motor van de Volvo 

Een ander Volvo onderdeel is de motor. De motor in de XC60 SUV is een benzine motor en heeft een topsnelheid van 220 kilometer per uur. Deze auto heeft plaats voor 5 inzittende en is ook een vijfdeurs. De auto is uitgerust met cruise control, lederen bekleding, stoelverwarming, anti-blokkeer remsysteem, een boordcomputer en is dus echt van alle gemakken voorzien.

Pin It on Pinterest