Er zijn in Nederland veel mensen die superdol zijn op een autovakantie waarin ze allerlei plaatsen in het vakantieland aandoen. De auto geeft veel vrijheid om samen met het gezin of met je partner erop uit te trekken. Maar een klein gedeelte van deze groep wil ook graag op vakantie met de motor, omdat je daar zo’n vrij gevoel van krijgt. Is dat te combineren? Zeker. 

Wel eens gedacht aan een motortrailer kopen? Dat is echt een goed idee! In deze blog nemen we je mee. Wil je op vakantie, via land, lucht of toch liever over zee? Check onze blog, we geven je informatie, doe er gewoon je voordeel mee!

De voordelen van een auto- en motorvakantie

Ben jij nou een echte biker en je partner is dat niet, Dan kies je al snel voor een vakantie waarbij de auto een hoofdrol speelt. Maar jij hoeft je hobby en de vakantieplannen op de motor, die je altijd al voor je zag, niet in de ijskast te zetten, want je kunt gewoon een autovakantie met een motorvakantie combineren. Hoe doe je dat? Door een motortrailer aan te schaffen. Je kunt dan gewoon de motor meenemen op vakantie en dan zelf een eind gaan rijden. Misschien is je familie wel gesteld op een camping in Noord-Spanje en vinden ze het wel best dat jij (misschien samen met een vriend) nog even wat verder naar het zuiden rijdt voor een motorroute van een paar dagen. Het is natuurlijk wel even iets dat je samen overlegd, maar de mogelijkheden bestaan er dus. 

Avontuur

Het is natuurlijk een heel avontuur om met de motor door een ander land heen te rijden. Zo op de motor zie je allerlei dingen die je misschien vanuit de auto niet ziet en het is ook soms makkelijker om naar bepaalde plekken te gaan waar je ook doorgaans niet zo snel met de auto komt. De motor is echt een vervoersmiddel waar een zeer grote vrijheid vanaf straalt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je het vervoersmiddel in allerlei culturele uitingen terug ziet komen als het gaat over de vrijheid, bijvoorbeeld in de film Easy Rider uit de jaren 60.

Maar dat laatste is dus wel belangrijk, dat je het Easy aanpakt. Zeker in het buitenland is het erg belangrijk om net even wat rustiger aan te doen omdat je de verkeerssituaties minder goed kent. 

Pin It on Pinterest