In deze tekst willen we graag vertellen wat een letselschadebureau voor jou kan betekenen wanneer je te maken krijgt met een auto-ongeluk waaraan je letselschade opgelopen hebt. Dit is een periode in iemands leven dat er veel tijd besteed moet worden aan herstel en wanneer je dus in een juridische procedure verwikkeld bent of juist in een procedure die nog voor de juridische procedure ligt, dan gaat er heel veel tijd op aan het vechten voor je zaak en dan heb je veel minder tijd voor een goed herstel. Lees over de voordelen van het letselschadebureau.

Wat kan een letselschade bureau voor je doen?

Er zijn tal van dingen waar een  letselschadebureau jou mee kan helpen. In de eerste instantie is het erg belangrijk om te weten dat het letselschadebureau werkt voor jou op basis van een systeem waarbij je alleen hoeft te betalen wanneer je ook daadwerkelijk de letselschade claim toegewezen krijgt. Wanneer een persoon het ongeluk veroorzaakt heeft, waardoor jij de letselschade opgelopen hebt, dat is diegene aansprakelijk en daar kan dan de schadeclaim neergelegd worden. Het hele proces hierboven genoemd speelt zich af buiten de rechtbank, maar wanneer er een gerechtelijk proces nodig zou zijn, dan heb je een letselschade advocaat nodig. Een letselschadebureau kan geen rol spelen in een gerechtelijk proces, maar kan wel een letselschade advocaat inschakelen.

Wat moet je doen voor een goede afloop?

Het is erg belangrijk dat je alle benodigde informatie in je dossier hebt gestopt en dat dit dossier aan het letselschadebureau wordt gegeven. Je moet dan denken aan medische informatie en informatie van de politie, dus het verslag van het ongeluk. Ook is het goed om bijvoorbeeld de foto’s van de plek van het ongeluk en getuigenverslagen in het dossier te doen. Zo heeft het letselschadebureau een compleet beeld van jouw situatie; zo kan het goed inschatten of jij ook daadwerkelijk recht hebt op een schadevergoeding. Wanneer dit zo is en ze er zeker van zijn dat jij daadwerkelijk de schadevergoeding toegewezen krijgt, dan is het zo dat ze gemakkelijker voor jou kunnen werken op basis van het systeem waarbij je alleen hoeft te betalen als je de claim toegewezen krijgt; zo zijn ze er zeker van dat ze betaald krijgen voor hun juridische werk. De juridische kosten worden berekend en ingecalculeerd bij de schadeclaim. De tegenpartij betaalt dus jouw juridische kosten.

Pin It on Pinterest