Nadat je je rijbewijs hebt gehaald, mag je zelfstandig met de auto rijden. Wel zijn er een aantal zaken wat je moet regelen. Zo heb je een auto nodig die naar behoren functioneert. Daarnaast is het erg belangrijk om je auto te verzekeren. Met het aangaan van een verzekering kan je gerust en veilig op weg rijden.

Zaken regelen als het verzekeren van je auto

Bij de aanschaf van een auto zijn er vooraf een aantal zaken die je moet regelen. Ten eerste is het belangrijk dat je een rijbewijs in bezit hebt. Daarna mag je een auto kopen en ermee rijden. Voordat je met de auto op weg mag, moet je wel verzekerd zijn. Wettelijk ben je verplicht om minimaal een WA verzekering aan te gaan. Deze verzekering zorgt ervoor dat je schades gedekt worden. Met name schades die je anderen aandoen.

Hogere verzekering dan een basisdekking

Er zijn nog twee soorten autoverzekeringen namelijk; WA+ verzekering en allrisk verzekering. Met een WA+ krijg je iets meer dekking dan bij een basisverzekering. Deze biedt je dekkingen zoals bij brandschade, ruitschade, diefstal enzovoort. Je kunt er ook voor kiezen om een allriskverzekering aan te gaan. Hiermee krijg je volledige dekking. Wanneer je auto bijvoorbeeld total loss wordt verklaard, heb je te maken met de dagwaarde auto. Je krijgt het bedrag van de dagwaarde van je auto terug, indien je hiervoor gedekt bent. De WA+ verzekering bevat dit ook.

Met je nieuwe auto op vakantie gaan.

Ben je van plan om met je auto op vakantie te gaan? Er zijn een aantal zaken die je moet weten voordat je met je auto naar het buitenland gaat. Als je met je auto naar het buitenland gaat, is het vaak verplicht om op de voorruit van je auto een milieusticker te hebben. Daarnaast is het belangrijk om in je auto de volgende te hebben:

  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidsvest
  • Verbanddoos

Ook is het belangrijk om de verkeersregels door te nemen van het desbetreffende land, waar je op vakantie gaat. Ieder land heeft natuurlijk zijn eigen verkeersregels, waar je als bestuurder aan moet houden.

Wat heb je nodig als je op vakantie gaat?

Het allerbelangrijkste wat je nodig hebt is je ID-kaart/paspoort. Je kunt als legitimatiebewijs ook gebruik maken van een rijbewijs. Daarnaast kan je gebruikmaken van een koffer. In die koffer kan je je vervangende kleren neerleggen. Als je het handig vindt, kan je gebruikmaken van een backpack. Hier kan je allerlei spullen in kwijt, die je makkelijk mee kunt sjouwen. Vergeet niet om de benodigde medicijnen mee te nemen. Ook is het belangrijk om je cosmetische producten in je koffer te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om deze bij je vakantiebestemming aan te schaffen. Zo vermijd je het hebben van een zware koffer.

Pin It on Pinterest